Gratis SEO analyse

Du vil få en SEO analyse sendt automatisk til din epost. Helt gratis!


Hva inneholder vår gratis SEO analyse?

Rapporten du får på epost inneholder en teknisk helhetlig SEO score på siden din, basert på forskjellige rangeringsfaktorer som søkemotorer som b.l.a Google ser etter når de skal rangere en nettside i søkeresultatene.

Du vil også se hvor mange feil, advarsler og bemerkninger nettstedet ditt har. Under feil (errors) finner du de groveste feilene. Disse har stor negativ effekt på hvor du havner i søkeresultatene til Google og burde rettes opp så raskt som mulig. Advarsler (warnings) er de nest alvorligste feilene. Disse kan være ting som gjør siden din treg eller uresponsiv. Bemerkninger (notices) er SEO-feil som ikke er kjempeviktig, men fortsatt har en liten negativ virkning på nettstedet ditt og burde heller ikke ignoreres.

En gratis SEO analyse vil også gi deg en liste med topp tre feil som du burde arbeide med å rette opp i så fort som mulig.

Hvis du ikke har nok kompetanse med rette opp SEO-feil på siden din selv, så kan vi hjelpe deg med det.

Les mer om hva vi tilbyr innen søkemotoroptimalisering. 

Trenger nettsiden din optimalisering

Trenger du en grundigere SEO-analyse?

VI kan levere en SEO-analyse som gir deg et større innblikk i hvordan du kan rette tekniske feil, bygge innhold og skape større organisk trafikk til din nettside. Vi gjør også en konkurrentanalyse som viser områder du kan gjøre bedre for å få overtaket på konkurrentene dine.

Hva er SEO - søkemotoroptimalisering?

SEO er en ofte brukt forkortelse for Search Engine Optimalization, eller søkemotoroptimalisering på norsk.

Poenget med SEO er på en teknisk eller innholdsmessig måte å øke synlighet i søkemotorer som Google, Bing, Yahoo etc.

Den tekniske delen går ut på å sørge for at f.eks. nettsiden er responsiv på alle typer enheter og rask til å laste inn for besøkende. Mye teknisk SEO merkes ikke av brukere og heller ikke av de som eier nettstedet. Søkemotorer ser det og tar alt i betraktning når siden skal rangeres i søkeresultatene.

Innhold spiller også en stor del i SEO. Hvor relevant innholdet ditt er i forhold til søkefrasen som ble søkt på har mye å si hvor synlig du blir. Bilder og video på nettsiden kan også hjelpe deg med å havne foran konkurrentene. Innholdet kan bevist jobbes mot en spesiell søkefrase du vil rangere høyt på.

Målet er å rangerer så høyt som mulig på en type søkefrase i et organisk søk, helst et ord eller en setning som har et stort søkevolum per måned men fortsatt er relevant til det din bedrift holder på med.

Vil du vite mer om SEO? Les her.

Nyttige ord og uttrykk

SEO

SEO er en forkortelse for søkemotoroptimalisering, eller Search Engine Optimalization på engelsk. Det er prosessen med å optimalisere en nettside for søkemotorer.

Backlinks

Backlinks er linker som går fra noen andre sine nettsider til din nettside. De er verdigfulle fordi at det forteller søkemotorer at din side er så bra at andre har valgt å linke til deg.

Alt tag

For øyeblikket kan ikke Google tolke bilder på nettsider. Men de kan lese alt tag. Derfor er det viktig at du har alt tag på alle bilder og at de er beskrivende for nettopp det bildet.

Do-follow link

Do-follow er forbundet med alle type linker. Hvis du linker fra din nettside til en annen nettside så vil Google følge den linken over til den andre nettsiden.

Nofollow link

Nofollow er tilknyttet til linker. Hvis en lenke er Nofollow så betyr det at søkemotorer ikke vil følge hvor den linken leder hen. For en vanlig person som leser nettsiden din vil lenken se som normalt ut.

Meta beskrivelse

Meta-beskrivelse er en tekst som kort forteller hva siden handler om. Den er ikke synlig på selve siden, men dukker opp i søkeresultatene.

SEO-tittel

SEO-tittel er selve tittelen på siden din. Den er heller ikke synlig på selve nettsiden men i søkeresultatene. 

Sitemap

Sitemap er et kart over nettsiden som gjør at søkemotorer som Google på en enkel måte kan indeksere siden. Den inneholder alle sider og poster på nettsiden.

Hvordan Marketmap jobber med SEO

Siden søkemotoroptimalisering er en prosess som går over lengre tid, så ønsker vi å arbeide langsiktig med alle våre kunder på dette området for å oppnå best mulig resultat. Alle nettsider vi lager er bygd opp teknisk riktig. Det vil si at våre nettsider følger alle SEO-standarder slik at alle våre kunder får et høyst teknisk optimalisert nettside.

Det er også viktig at innholdet stemmer overens med den søkefrasen du ønsker å rangere høyt på. Dette krever en optimalisering over tid. Det betyr at vi kanskje må legge til innhold, endre innhold, få flere backlinks fra andre nettsider osv.

Det er ingen enkel vei til å rangere høyt i Google.

Mange sier de leverer såkalte "SEO ferdige nettsider" Kanskje de er SEO teknisk riktig men de betyr ikke at den automatisk vil rangere høyt i Google. SEO er en langsiktig prosess og det handler om å skape mye godt innhold og troverdighet. Du vil ikke få resultater over natten, men på sikt vil du se effekten av arbeidet.

Bli synlig i dag!

Har du spørsmål eller trenger hjelp med digital markedsføring?

Nyhetsbrev

Ønsker du å holde deg oppdatert på digital markedsføring? Meld deg på vårt nyhetsbrev: