De siste årene har video økt i popularitet som en del av markedsføringen av bedrifter. Dette i seg selv indikerer at det fungerer. Hvorfor burde din bedrift slenge seg på bølgen?

Vi lever i et teknologi og informasjonssamfunn hvor data, og særlig mobil, har blitt en integrert del av hverdagen. Dagens forbrukere bruker enormt mye tid i sosiale medier og andre digitale flater – uansett sted og tid på døgnet. Dette medfører at de nå har større makt enn noen gang - de bestemmer selv hva de vil være en del av, hva de vil se og hvordan. Mengden innhold som konsumeres i dag er i tillegg gigantisk. Det er her video kommer inn som et svært viktig, og ikke minst effektivt verktøy. Innen 2021 vil faktisk over 80% av alt digitalt innhold være video.

Undersøkelser viser blant annet at video skaper mer engasjement og oppmerksomhet enn tekst og bilder, som til sammenligning oftere blir ignorert. Og ikke bare det, men det er også video forbrukerne vil ha mer av i fremtiden. Dette gjelder særlig millennials, som er en betegnelse på mennesker i aldersgruppen 18-34 år. Selve effekten av video er sterkere både i sosiale medier og i eide kanaler. For eksempel vil besøkende i snitt bruke 2,6 ganger mer tid på nettsiden din dersom innholdet er video, og i sosiale medier genererer video 1200% flere delinger enn tekst og bilder til sammen. Videoinnlegg har også 135% større organisk visning på Facebook enn innlegg med bilder. Ganske imponerende, synes vi. Selvfølgelig  har også videoinnhold blitt en særs viktig del av bedrifters inbound marketing strategi. 

Fordelene med video for deg som markedsfører er for det første at du får muligheten til å drive god og kreativ historiefortelling på en engasjerende og troverdig måte. Du påvirker forbruker mer emosjonelt, hvilket viser seg å være mer effektivt enn rasjonell argumentasjon. Videre formidler du ditt budskap i et format som er blottet for tradisjonell reklame, hvilket teller svært positivt i en verden hvor forbrukerne ikke lenger ønsker direkte reklame. Dagens søkemotorer og algoritmer er for øvrig også konstruert på en slik måte at det prioriterer å vise engasjerende innhold, og her er det video som klart vinner frem. Dette i seg selv genererer flere til din egen nettside, som virker både styrkende for merkevaren din og salgsutløsende på samme tid. Ikke minst bygger du tillit og gode kunderelasjoner, hvilket er ekstremt viktig i et mer langsiktig perspektiv.

For forbrukerne på sin side innebærer videoinnhold at man lettere får kjennskap og kunnskap til din merkevare. De får tydelig se nytteverdien av produktet eller tjenesten med egne øyne, og det blir lettere å relatere og anta hva man kan forvente av deg som merkevare. De vil få en tettere tilknytning til din merkepersonlighet – en personlighet de gjerne vil være venner med. Venner har man jo gjerne tillit til, og oppfører seg lojale i samspill med dem. Ikke minst er videoformat tidsbesparende, og forenkler valgene for kunden i havet av merkevarer.

Så hva venter du på? Å slenge seg på bølgen betyr ikke nødvendigvis at du er som alle andre. I denne sammenheng entrer du en helt ny verden som kan skille deg positivt ut på markedet.

Andre innlegg

Kampanjeplan – hva er det og hvorfor trenger du det?

Kampanjeplan – hva er det og hvorfor trenger du det?

Husk dette når du skriver annonsetekster

Husk dette når du skriver annonsetekster

Digital markedsføring for startups

Digital markedsføring for startups

Nyhetsbrev

Ønsker du å holde deg oppdatert? Meld deg på vårt nyhetsbrev!