Ferdig satt opp sjekkliste for SEO som du kan ta i bruk

Vi har satt opp en sjekkliste som du kan bruke for å sørge for at nettsiden din overholder god SEO standard. SEO sjekkelisten, som er laget i excel, inneholder 21 punkter som du kan gå igjennom steg for steg for å kontrollere din egen nettside.

I samme excel dokument finner du også beskrivelse på hvordan du kan gå frem og eksterne ressurser som kan brukes til å teste de ulike punktene.

Last ned SEO-sjekklisten her

Fyll inn e-postadressen din så gir vi deg tilgang til dokumentet.

Her er noen av punktene sjekklisten inneholder

  • Hastighet på nettsiden
  • Finn duplisert innhold
  • Korrekt URL struktur
  • Oppsett av Google Search Console
  • Internlinking
  • + 16 andre punkter

Hva er SEO?

Søkemotoroptimalisering (ofte forkortet SEO) er optimalisering av nettsiden som helhet eller enkelte undersider. Først må man sørge for at helheten av nettsiden følger beste praksis når det kommer til SEO og det er dette denne sjekklisten for SEO omhandler mest. Den gir deg et godt utgangspunkt til å lage godt innhold senere når det grunnleggende er på plass.

Hvorfor er SEO viktig?

SEO er viktig for deg som ønsker større organisk trafikk. Det er også viktig for at søkemotorer som Google skal se deg i et bedre lys og anbefale nettopp din nettside over andre som tilbyr lignende produkter eller tjenester som deg.

Ikke bare viktig for organisk rangering

God SEO praksis er ikke bare viktig for organisk trafikk, den kan ha god effekt på digitale annonser du kjører også. Hvordan? Hastighet og relevans er to viktige deler som utgjør en god landingsside. Hvis du forbedrer disse punktene er det også mulig at annonsene dine gjør det bedre fordi opplevelsen av landingssiden blir bede for de som klikker seg inn via annonsen din.

Lyst til å lese mer om SEO? Se hvordan vi kan hjelpe deg med SEO.

Andre innlegg

Kampanjeplan – hva er det og hvorfor trenger du det?

Kampanjeplan – hva er det og hvorfor trenger du det?

Husk dette når du skriver annonsetekster

Husk dette når du skriver annonsetekster

Digital markedsføring for startups

Digital markedsføring for startups

Nyhetsbrev

Ønsker du å holde deg oppdatert? Meld deg på vårt nyhetsbrev!