Dette året har vært alt på én gang - skummelt, spennende, frustrerende, givende, hauløst og morsomt. I mars fikk vi den samme vonde følelsen som så mange andre bedrifter; "Nå rakner alt". Vi trodde altså at korona skulle sette en stopper for alt, men til tross kan vi nå se tilbake på et innholdsrikt år med varierte og spennende oppdrag likevel.


Det er særdeles lite optimalt for en liten bedrift med egenkapital på 100 000 å ha tapt 150 000 på årets første fire måneder. Men som blant annet Florence and the machine synger i Shake it out; “It’s always darkest before the dawn”. La meg trekke frem noen av oppdragene og de fantastiske kundene vi har jobbet for.


Kjøkken fra Os Trekultur
Første halvdel av året gikk heldigvis totalt sett i pluss for oss. Da ferdigstilte vi blant annet videoene om kjøkken og Os-gulv for Os Trekultur. Dette var svært artige prosjekter å jobbe med, selv om det tok lang tid. Vi fulgte hele prosessen fra råmateriale til ferdig montert kjøkken og gulv. Du kan lese mer om prosessen bak her. Vi kom også i gang med småbruksprosjektet, på vegne av en av våre mest trofaste kunder, Vekst i Os
Marte Thoresen Marketmap
Sommeren ble en meget variert affære for vår del. Høydepunktet var for min del ansettelsen av Marte Thoresen. Det var lange interne diskusjoner før vi valgte å gå ut med stillingsannonsen, siden året så langt hadde vært mildt sagt humpete. Feilansettelse ville være katastrofalt for et så lite selskap som oss. Jeg tror dog at alle våre kunder som har vært borti Marte i ettertid er enig om at hun er stor suksess. Både jeg, Owen og styret for øvrig har vært svært takknemlige for hennes kompetanse det siste halvåret. Hun har vært en betydelig styrkelse av selskapet som helhet.
Grillhuset Røros
Fra sent på våren har vi samarbeidet tett med Grillhuset Røros, hvor vi blant annet har utført webdesign, videoproduksjon og foto. For den som enda ikke har smakt maten som Poul lager på Grillhuset, så anbefales det på det sterkeste. Jeg har selv blitt en trofast kunder der, Poul er en mester i å få det absolutt beste ut fra de gode råvarene som fjellregionens bønder produserer. Takk for at vi får være med å vise frem Grillhuset. 
Forollhogna Nasjonalpark
Siden covid-19 la en betydelig begrensing på sommerferiemulighetene var det som en drøm å få oppdraget med fotografering av Forollhogna Nasjonalpark. Vi skulle ta bilder til nye nettsider for nasjonalparkstyret. Både jeg og Marte hadde mange fine turer sommeren 2020 på dette oppdraget. Du kan se en bitteliten brøkdel av bildene vi tok her.
foto
I høst dokumenterte vi også jernblestring for Budal Bygdeutvikling, og gjengen i Storbekkøya Jernbrennarlag. Et lignende prosjekt med videoproduksjon har også blitt utført for Rørosmuseet ved forespørsel om å dokumentere kølmilebrenning, og dette prosjektet publiseres i vår portefølje på nyåret. 

Videoproduksjon
Vi fikk også i høst et nytt oppdrag fra Os Trekultur som ønsket å løfte frem deres satsing på bærekraft som en del av bedriften.

Nordli Gård

På slutten av året har vi designet og utviklet nettside for Camp Bjøntegård, samt levert en markedsplan som Bjøntegård kan benytte fremover for å styrke sin markedsføring. Vi har også hjulpet White House of Candles med nye nettsider og nettbutikk. Videre har vi ferdigstilt nettside for Røros Byantikvar. Sistnevnte er en portal for å vise frem og dokumentere gamle håndverkstradisjoner. Vi har også hatt et lite, men artig oppdrag for Nordli Gård i Brydalen som trengte korte og enkle produktvideoer til egen markedsføring.

foto

Gjennom hele året har vi naturligvis arbeidet med Brannportal - vår egen tjeneste for e-læring for brannvern spesielt rettet mot institusjoner og hoteller. Arbeidet med dette vil fortsette inn i 2021, hvorpå Jostein Sundfær vil være en sentral brikke som selger av tjenesten.


Til slutt vil jeg også, på vegne av hele Marketmap, takke Os kommune for tilskuddet vi fikk gjennom næringsfondet i år. Pengene ble brukt til en betydelig oppdragering av kameraer og videoredigeringspc. Marketmap er nå svært godt oppsatt utstyrsmessig for å løse alle oppdrag som skulle komme. Vi takker også Røros Fjellby, Røros Entreprenør, Nord- Østerdal Utmarkstjenester, Jakobsåsen, Velg med Hjertet, Tømrermester A Borgos, Ola Borgar Bakos, A5 Film, Røste Hyttetun og Camping, Os kommune, VMEK, Energipluss, Anti Bergen, Tuveia, HR Entreprenør for oppdragene vi har hatt i 2020, og håper vi ser dere igjen i 2021. 


Godt nytt år, alle sammen!

Varmeste hilsen fra Eirik Bækken - dronepilot, videoredigerer og litt daglig leder

Andre innlegg

Vi bytter navn til Heliks

Vi bytter navn til Heliks

Hvordan bli synlig i Google i 2022

Hvordan bli synlig i Google i 2022

Innhold som konverterer

Innhold som konverterer

Nyhetsbrev

Ønsker du å holde deg oppdatert? Meld deg på vårt nyhetsbrev!