Vi kjenner Instagram som et sosialt medium hvor vi sveiper gjennom innlegg for å finne inspirasjon og informasjon, samtidig som vi kan kommunisere med mennesker over hele verden. Det har medført at Instagram ser muligheten til å tilby en ny og enkel løsning for online shopping. La oss fortelle deg hva dette innebærer.

Dette er Instagram Shopping

Med Instagram Shopping kan bedrifter enkelt sørge for at forbrukerne finner god og relevant informasjon om produkter de interesserer seg for. Slik blir handleopplevelsen mer personlig og kanskje enklere enn vanlig. 

Hvordan fungerer det?

Å shoppe i Instagram fungerer på en slik måte at produktet i et bilde blir tagget for å gi en direkte link til nettsiden for kjøp. Med andre ord gir dette en snarvei for sparer forbrukerne verdifull tid, og samtidig kan de leve seg inn i bruken av produktet på en veldig realistisk måte. For bedriftene øker naturligvis dette sannsynligheten for flere salg i nettbutikken. Både innlegg og stories kan benyttes for å dirigere denne trafikken, og du kan legge flere produkt - tagger i samme innlegg.

La oss si at en turentusiast scroller gjennom innlegg fra en hashtag ved navn #friluftsliv. Personen oppdager et bilde han/hun liker ekstra godt, og blir nysgjerrig på buksen som brukes i bildet. Ved å trykke på buksen vil navn og pris dukke opp i en tag. Vedkommende trykker så på denne og sendes automatisk til nettbutikken hvor buksen kan kjøpes. Raskt og enkelt.

Fremtidens shopping?

Instagram utvikler shopping - funksjonen jevnlig, og tester for øyeblikket sin nyeste oppdatering som er AR - Augmented Reality. Inne i appen kan du ved hjelp av dette filteret prøve produktet på deg selv før du bestemmer deg for å kjøpe. Enkelte influencere har også muligheten til å tilby "kjøp nå" inne i selve appen slik at handlingen går enda raskere. Dog er ikke alle like begeistret for denne løsningen, da det for mange oppleves som spam. Vi venter spent på Instagrams neste trekk.

Andre innlegg

Vi bytter navn til Heliks

Vi bytter navn til Heliks

Hvordan bli synlig i Google i 2022

Hvordan bli synlig i Google i 2022

Innhold som konverterer

Innhold som konverterer

Nyhetsbrev

Ønsker du å holde deg oppdatert? Meld deg på vårt nyhetsbrev!