Kan en liten aktør rangere på side 1 i Google i konkurranse med Finn.no, Minside.no, Facebook og andre store nettsteder?

More...

Svaret er ja! Med systematisk jobbing rundt søk er dette mulig for både små og mellomstore bedrifter. For Vekst i Os AS har vi jobbet med optimalisering innen nisjer i boligmarkedet. "Småbruk til salgs" er en søkefrase som søkes flere tusen ganger hver måned. Finn ut mer om hvordan Vekst i Os rangerer på side 1 i Google på dette søket.

Optimalisering for Google handler om relevans og nyttig innhold, men også faktorer som hastighet og størrelser på filer som bilder og video, samt interne og eksterne linker på nettstedet.

Gode rangeringer handler om flere faktorer

Med god planlegging rundt et søkeord eller tema som bringer verdifull trafikk til ditt nettsted, er det mulig å vinne fram i Google. Ofte kan det også ligge gode muligheter i å kombinere organisk søk (ubetalte plasseringer) og annonsering i Google Ads. Begge faktorer kan sammen og hver for seg øke synligheten til din side.

Relevans er en nøkkel

Søkemotorene trenger å finne de mest relevante, nyttige og troverdige svarene på det folk søker etter på nett. Dette er Google sin forretningsmodell. Derfor er det viktig å gi gode svar, og løse et problem for den besøkende. Enten i form av nyttig, opplysende innhold eller funksjonalitet som sørger for at brukeren kan gjennomføre en ønsket handling. Her er vi inne på en annen realitet: det hjelper ikke å være synlig og drive mye trafikk om ikke de besøkende gjør det du ønsker på sidene dine. I denne sammenheng må du knytte dine mål mot ønsket handling. 

Doblet trafikken på et år

For Vekst i Os var det viktig med økt synlighet på allerede godt innhold. Jobben ble i første omgang å løfte det eksisterende innholdet på sidene til mer søkbart materiale. I løpet av 2018 økte vi den organiske trafikken til nettstedet med 50 prosent. Den mest besøkte siden ble "Småbruk til salgs". Dette både gjennom optimalisering for Google, men også via annonser i Goolge Ads

Slik hjelper vi Vekst i Os å rangere på side 1 i Google

Så en kan trygt si at det lønner seg å finne klare målsetninger for hva man ønsker å oppnå med sine nettsider. Dette vil knytte seg direkte til hva du ønsker å oppnå, enten det gjelder salg av varer og tjenester, formidling av budskap og innhold, eller andre ting som skaper verdi for din virksomhet.

Spør oss om hvordan du kan oppnå ønsket tilstdeværelse i
Google på søkeord og tema som hjelper din virksomhet å vokse. Vi vet hva som skal til for å få reelle resultater med systematisk arbeid med dine sider!

Andre innlegg

Kampanjeplan – hva er det og hvorfor trenger du det?

Kampanjeplan – hva er det og hvorfor trenger du det?

Husk dette når du skriver annonsetekster

Husk dette når du skriver annonsetekster

Digital markedsføring for startups

Digital markedsføring for startups

Nyhetsbrev

Ønsker du å holde deg oppdatert? Meld deg på vårt nyhetsbrev!